Sweet 16 ideeën nodig? Onze tips! - Gallant & More (2023)

Sweet 16 ideeën nodig omdat jij voor jouw dochter of zoon een sweet 16 wilt organiseren? Deze blog kan jou hierbij helpen een goedkope sweet 16 te organiseren. Uiteraard kan dit ook van toepassing zijn op een sweet 18!

Het fenomeen sweet sixteen komt oorspronkelijk uit de VS. Hierbij kregen 16-jarigen moddervette auto’s en allerhande andere dure cadeaus, met een bijbehorend knalfeest.

Allemaal te gek met een budget van een ton of meer natuurlijk. De vraag is of dit allemaal wel nodig is? Die knalfuif kan zeer zeker te gek zijn, zonder dat dit veel hoeft te kosten.

Sweet 16 ideeën nodig? Onze tips! - Gallant & More (1)

#sweet16

De leukste feestattributen voor een 16-jarige! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Bekijk nu
(Video) TIPS TO GROW YOUR CRAFT BUSINESS - MAKE MONEY WITH CRICUT VINYL BUSINESS

Wat is sweet 16?

Sweet sixteen is een verjaardagsfeest van meestal een meisje (maar ook jongens) die 16 jaar oud wordt. In ons land wordt dit vaak niet als heel bijzonder gezien, maar in gebieden als de Verenigde Staten en Canada wordt dit groots gevierd en is dit een traditie.

Men ziet het bereiken van deze leeftijd immers niet alleen als een mijlpaal maar ook als het moment dat een persoon een ander stadium van zijn of haar leven ingaat. Sommige mensen zien dat als reden om een groot feest te vieren en geef ze ongelijk……

Als je de term “sweet” letterlijk vertaalt, snap je direct waarom sweet sixteen een verjaardagsfeest is dat voornamelijk voor meisjes wordt gevierd. Veel jongens van deze leeftijd willen natuurlijk vooral een stoer imago hebben. De term “Lief” past daar uiteraard niet helemaal bij.

Sweet 16 party

Een echte Sweet 16 party wordt in Nederland nog niet zo vaak gevierd maar dit is een kwestie van tijd. De verwachting is dat dit soort feestjes (in navolging van Amerika) sterk in opkomst zullen komen in ons land. Als dit het geval is, kun je een groot spektakel verwachten.

Aan de andere kant van de grote plas wordt er soms flink uitgepakt bij een sweet 16 party en mag er niets ontbreken. Hier worden zalen voor gehuurd, de make-up en hairstyling moet perfect zijn, er worden dure jurken gedragen, er is bediening geregeld en de DJ mag uiteraard ook niet ontbreken.

Sweet 16 ideeën nodig? Onze tips! - Gallant & More (2)

#sweet16

De leukste uitnodigingen voor een sweet 16! Zorg dat je goed voor de dag komt met een toffe uitnodiging.

Bekijk nu
(Video) BERLIJN REISGIDS | 10 dingen om te doen in Berlijn, Duitsland

Tradities op een zestienjarige verjaardag

In landen als Amerika en Canada wordt er niet zomaar een Sweet 16 party gegeven maar zijn er ook traditionele elementen aan het feest verbonden.

Dit kan onder andere bestaan uit een religieuze- of kerkelijke ceremonie. Daarnaast vormen de 16 kaarsen één van de belangrijke tradities op een zestienjarige verjaardag.

Deze kaarsen worden door de gelukkige aan speciale familieleden of vrienden gegeven. Bij de overhandiging zegt het 16-jarige meisje of jongen iets persoonlijks (een kort verhaal of een leuke herinnering) over deze persoon:

 • De eerste kaars is voor de ouders van het meisje
 • De tweede kaars is voor de broers en zussen of de grootouders als het om een enig kind gaat.
 • Kaarsen 3 ™ 6 zijn voor de rest van de gezinsleden
 • Kaarsen 7 ™ 14 zijn voor vrienden
 • Kaars 15 is voor de allerbeste vriend(in) van het meisje of de jongen
 • Kaars 16 is voor het vriendje of het vriendinnetje waarmee deze persoon een relatie heeft

In sommige gevallen wordt er een extra kaars toegevoegd die het geluk voor de toekomst vertegenwoordigd.

Andere traditionele onderdelen om de betekenis van sweet 16 een extra accent te geven

Naast deze bovenstaande kaarsenceremonie zijn er nog andere traditionele zaken die vaak onderdeel zijn van dit feest om de betekenis van sweet 16 extra accent te geven. De schoen ceremonie kan immers voor veel hilariteit zorgen maar heeft wel een serieuze boodschap.

Het jarige meisje moet dan in een stoel zitten terwijl haar vader, broer of ander mannelijk familielid haar benadert op hoge hakken en deze overhandigd. Dit kan als symbolisch gezien worden voor het meisje dat overgaat in een vrouw.

Ook de vader-dochter dans op een traditioneel sweet 16 lied vormt een onderdeel van het feest. In veel gevallen is dit de openingsdans.

(Video) Beste tijd om te vasten voor gewichtsverlies en autofagie

In sommige gevallen wordt ook een moeder-dochter dans hieraan toegevoegd als toewijding naar de moeder. De DJ speelt dus hierin een voorname rol.

Bij veel zestienjarige verjaardagsfeesten wordt er ook een film vertoond met foto’s van het feestvarken aan de hand van een tijdlijn van de kinderjaren tot het bereiken van de sweet sixteen leeftijd.

Sweet 16 ideeën op een rijtje, speciaal voor jou!

De uitnodiging voor de sweet 16 van deze tijd

Jij als ouder komt nog uit de generatie waar je deuitnodigingenschreef voor jouwverjaardag. Vergeet het maar in deze tijd. Er komt geen pen meer bij kijken.

Een uitnodiging is pas van deze tijd als deze wordt verstuurd viaFacebookof Whatsapp. Vermeld duidelijk alle informatie die nodig is en laat de uitnodiging vooral niet viraal gaan. Jouw huiskamer zal niet groot genoeg zijn. En een kaartje per post doet het natuurlijk ook nog steeds goed! Sterker nog: een fysieke kaart is populairder dan ooit!

Sweet sixteen party bij jou thuis

Het huren van eenzaalis niet nodig! Thuis weet je immers alles te vinden en kunt u alles omtoveren tot een waar sweet 16 paradijs.

Let er wel op dat je genoeg plek heeft voor alle stuiterende en stuntelende pubers. Haal enkele meubels weg en zorg dat jouw bank beschermd is tegen rondvliegende pizzapunten.

De ontvangst op de sweet 16

Je kunt heel goedkoop een rode loper kopen viaBol.comom de entree al heel speciaal te maken. Uiteraard staat er bij de ingang al een lekkere alcoholvrije cocktail klaar.

Je kunt deze laten serveren door eenobervanGallant & More. Geheel in stijl!

Ouders Vs. Pubers

Pubers willen geen ouders op het feestje van het jaar. Nee, echt niet! Gelukkig is daar jouwober van Gallant & More.

Jouwoberzorgt dat er een oogje in het zeil wordt gehouden. Maar niet alleen dat! Hapjes & drankjes wordengeserveerd, de keuken blijft netjes en deafwaswordt gedaan.

(Video) 50 ultieme Excel-tips en -trucs voor 2020

Snacks, snacks en nog meer snacks @ de sweet 16

Een dure cateraar inschakelen? Helemaal niet nodig! De jeugd wilt pizza’s, bitterballen, friet, hamburgers & snoep, veel snoep!

Dus zorg voor een hele vriezer vol met snacks, of laat ze bezorgen. Zorg wel voor voldoende voorraad, aangezien ze allemaal nog in de groei zijn.

Mocht je wel voor een cateraar gaan, wanneer het budget dit toelaat. Hapjesaanhuis.nl is een aanrader.

Sweet 16 op de beats van the rolling stones?

Muziekmag niet ontbreken op deze sweet 16. Jouw dochter of zoon heeft vast wel een opkomendeDJin zijn of haar klas alla Martin Garrix.

Die kun je rustig uitnodigen om zijn of haar kunsten te showen.

Zit er geen DJ in de klas van jouw zoon of dochter? Met een iPad volgepropt met de huidige top 40 kom je al een heel eind.

Sweet 16 ideeën nodig? Onze tips! - Gallant & More (3)

Kekke selfies voor later

De jeugd van tegenwoordig doet niets anders dan het maken van selfies. Allemaal zijn ze voorzien van een smartphone, waarmee zefoto’s kunnen maken.

Je kunt het ze makkelijker maken door er bijvoorbeeld eenselfie stickneer te leggen, waarmee ze eenvoudig groepsfoto’s kunnen maken. Eenfotograafis dus niet noodzakelijk.

Versieringen voor deze sweet 16

Je kunt diverse 16 jaar verjaardag versiering kopen om deze sweet sixteen extra te laten knallen. Je kunt heel veel “sweet 16” materiaal kopen viaverschillende sites, voor een beetje sfeer!

Ultieme sweet 16 cadeau’s

Je snapt nu wel dat je kunt rekenen op een groot feest als je wordt uitgenodigd voor een sweet sixteen party. Bij het ontvangen van een uitnodiging komt vaak wel de volgende uitdaging kijken…… wat geef je een 16-jarige als cadeau? We zullen je inspireren. Hieronder een lijstje met ultieme sweet 16 cadeaus:

(Video) 21 TIPS om GRATIS legendarische sculpturen te krijgen in Rise of Kingdoms

 • Sieraden
 • Kleding
 • Uitjes
 • Games
 • Technologische items
 • Gadgets

Lekker verder lezen:

 • 21 diner thema: het VETSTE feest (13 tips)
 • 50 jaar feest ideeën (7 onweerstaanbare tips)
 • 40 jaar feestje: een knalfuif met deze tips!
 • 25 jaar verjaardag, zo vier je deze mijlpaal in stijl
 • Een gouden bruiloft: dit moet je weten!
 • Alle huwelijksverjaardagen: altijd reden voor een feestje!
 • 60 jaar verjaardag: een knallend feest!
 • 30 jaar feest: zo vier je dat! (9 tips)

FAQs

Wat heb je nodig voor Sweet 16? ›

Alles wat je nodig hebt is: 6-10 bekers aan elke kant van een tafel, een pingpongbal en drank om de bekers te vullen. De gasten zullen zelf de spelregels wel kennen. Gegarandeerd succes!

Is Sweet 16 ook voor een jongen? ›

Hoewel het traditioneel gebruikelijk is dat sweet sixteens vooral door meisjes worden gevierd, kunnen ze ook door jongens worden gevierd, die de neiging hebben om het met hun vrienden op een informele basis te vieren.

Waar staat sweet sixteen voor? ›

sweet sixteen - Feesten, soms dansfeesten, die worden gehouden om de zestiende verjaardag van een meisje te vieren.

Hoeveel drank voor Feest 16 jaar? ›

Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.

Is 16 een speciale verjaardag? ›

Mijlpaalverjaardagen zijn die verjaardagen die speciale aandacht verdienen. Deze speciale aandacht wordt gegeven aan specifieke jaren, waaronder 1, 16, 18, 30 en 50, maar ook nog enkele andere leeftijden. Deze jaren laten een persoon koesteren wat hij bereikt heeft en wat hij nog wil bereiken.

Hoe feliciteer je een 16 jarige? ›

Happy Birthday, eindelijk 16! Je bent geen kind meer, hebben een prachtige dag met vrienden en in de toekomst alleen de beste! Zestien jaar worden wordt niet voor niets Sweet Sixteen genoemd! het is een dag vol blijdschap, geluk en liefde.

Hoe duur is een sweet 16? ›

Het Sweet sixteen tienerfeestje is geschikt voor tieners vanaf 16 jaar. Dit feestje duurt 2,5 uur, prijs per kind €22,50 [minimaal 6 kinderen]. Het basispakket is aan te vullen met frisdrank en chips p.p. €3,50.

Wie zingt sweet sixteen? ›

BB King - Sweet 16.

Wie zingt de titelsong van Bittersweet Sixteen? ›

Bobby, de boyband met Aaron Blommaert als zanger, maakte de soundtrack van de tienerfilm 'Bittersweet sixteen'.

Hoeveel hapjes op verjaardag? ›

Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.

Wat drinken meiden van 16 jaar? ›

Onder meisjes is wijn het meest populair 16% wekelijks), gevolgd door mixdrankjes (14% wekelijks), en premixen (11% wekelijks).

Wat mag je drinken als je 16 bent? ›

Wie 16 of 17 jaar is, mag alcohol drinken, zij het alleen bier, wijn of schuimwijn. Alle andere alcoholische dranken zijn verboden onder 18 jaar.

Hoeveel shotjes haal je uit 70 CL? ›

Stel je hebt een fles drank van 70cl die zonder BTW 15 euro inkoop kost. Daar haal je 23 shotjes uit. Als het personeel er zelf 3 drinkt, dan verkoop je er 20. Als je uitgaat van een shot van 30ml (met 1 dranksoort) en die verkoop je voor 3 euro per shot, dan levert de fles je 60 euro omzet op.

Hoeveel geld geef je een 16 jarige verjaardag? ›

Ruim 30% wil tussen de €15- €25 uitgeven aan verjaardag, een bijna even grote groep houdt het onder de €15. We kunnen dus wel zeggen dat de meeste mensen gemiddeld niet meer dan 25 euro willen uitgeven aan een verjaardagscadeau.

Welke leeftijden vier je groots? ›

Populaire leeftijden die we in Nederland groots vieren zijn 50, 60 en 70 jaar. Maar ook zien we dat de themaverjaardag in opkomst is, zoals Sweet Sixteen en Twenty One Dinner, dat met familie en vrienden gevierd wordt.

Wat zeg je in een verjaardagsboodschap? ›

Gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent mijn beste vriend en ik hoop dat we nog vele jaren samen gaan vieren. Lieve jarige, ik wens je een hele fijne dag met veel taart en nog meer cadeautjes. En ik wens ook dat we samen door dik en dun zullen blijven gaan, ik ben zo blij dat we vrienden zijn.

Wat kan je doen op een party? ›

Ga een leuk spel doen. Bijvoorbeeld airsoften, paintballen, taggen, GPS tocht, voetballen, noem het maar op! Er zijn zoveel leuke dingen die je buiten kan doen, en wat ook nog is sportief is! Wil je buiten iets origineels doen?

Wat kost een verjaardagsfeestje? ›

Zo bleek dat een gemiddeld kinderfeestje in Nederland zo'n €110,60 kost. Voor het onderzoek werd er gekeken naar 800 ouders met kinderen tot 13 jaar. Hoeveel een kinderfeestje kost verschilt per leeftijd. Kinderfeestjes voor zesjarigen zijn gemiddeld het duurst, deze kosten zo'n 161 euro.

Hoe heet het als je door elkaar zingt? ›

Canon zingen oftewel een canon is een meerstemmige compositie en wordt als een van de meest strenge zangtechnieken gezien. De stemmen volgen elkaar vlak na elkaar op en imiteren elkaar door hetzelfde te zingen.

Waar gaat Sweet Dreams over? ›

Volgens Lennox gaat de tekst van het nummer over de ongelukkige tijd na het uiteenvallen van The Tourists, toen ze vond dat ze in een "droomwereld" waren en wat zij probeerden na te jagen nooit bereikt zou worden.

Met wie is Aaron Blommaert samen? ›

'Familie'-acteur Aaron Blommaert ontkent in een interview met het weekblad Humo dat hij een relatie heeft met Gloria Monserez. Begin september liet Monserez weten niet langer single te zijn. Een naam noemde de Ketnetwrapster niet, al deden toen al maandenlang geruchten de ronde over een relatie met Blommaert.

Wie zit er in Bobby? ›

Miguel Wiels, Peter Van de Veire en Niels Destadsbader richtten een jaar geleden entertainmentbedrijf Les Flamands op. Nu stellen ze hun allereerste boyband voor: BOBBY. De gloednieuwe band brengt op 6 september al hun eerste single uit.

Welke regisseur regisseerde samen met zijn dochter Bittersweet Sixteen '? ›

Ook 'Bittersweet Sixteen', de film die als een soort familieproject van de familie Verheyen tot stand kwam, is vanaf 31 juli te zien op het streamingsplatform. Dochter Anna Verheyen (16) verzorgde het scenario en regisseerde de komedie samen met vader Jan Verheyen (59) en moeder Lien Willaert (46).

Wat eet je eerst soep of voorgerecht? ›

De juiste volgorde

Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meedere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.

Waarmee beginnen hapjes? ›

Het eerste hapje is vaak een groente- of fruithapje, of pap met een lepel. Wat kleine stukjes brood zonder korst, een beetje aardappel, rijst of bijvoor- beeld een lepeltje fijngemalen vlees of vis kan ook. Het maakt niet zoveel uit waarmee je begint.

Wat zetten we op tafel tijdens een feestje? ›

Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.

Wat kun je doen op een Meidenfeestje? ›

Kookles: samen met je vriendjes en vriendinnetjes koken of taartbakken. Dansles: een workshop streetdance of hiphoppen is erg leuk, vaak wordt er ook een video van gemaakt. Fotoshoot: leuk voor modelletjes in de dop. Dierentuin: bij dierentuinen kun je vaak leuke kinderfeestjes doen.

Hoe schrijf je Sweet 16? ›

It was my sweet sixteen birthday present. Die kreeg ik voor mijn 16e verjaardag. I remember my sweet sixteen party. Ik weet nog toen ik het vierde.

Videos

1. How to make Buttercream Succulents [ Cake Decorating For Beginners ]
(Cake Decorating School)
2. 💚 Meghan Markle on Prince Harry Being a Role Model ❤️ Archetypes Finale & More!
(LMT)
3. Slechts een glas van dit sap ... Verstopte slagaders omkeren en hoge bloeddruk verlagen - Dokter
(Dr. Sten Ekberg)
4. The ULTIMATE Mexico City TRAVEL Guide (2022)
(The Country Collectors)
5. Wat als je 30 dagen lang geen brood meer eet?
(Dr. Sten Ekberg)
6. 5 Steps To Becoming A Better Wife
(Virtuous Women 1969)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated: 03/08/2023

Views: 5973

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.