Bogatstvo članice NO-a Hrvatskog telekoma: nekretnine u Italiji, apartman na Petoj aveniji u NY vrijedan 4,5 milijuna dolara, udio u Magnoliji i još puno puno toga.... (2022)

Profesorica na glasovitom milanskom privatnom sveučilištu za ekonomiju, marketing i pravo Bocconi Dolly Predović, prema podacima iz hrvatskog trgovačkog registra, ima veze s tri važna poslovna subjekta. Prvo je moćni telekom operater Hrvatski telekom u kojem je članica Nadzornog odbora od svibnja 2014. godine do danas. Drugo je Podravska banka u kojoj njena obitelj, otac Đuro Predović, u komunizmu direktor zagrebačkog Sljemena, i suprug Miljan Torodorović posjeduju strateški vlasnički paket i vode glavnu riječ a treće je bila njena osnivačka uloga u zagrebačkoj tvrtci Career Paths d.o.o. za savjetovanje i usluge. O toj su tvrtci koja se bavi savjetovanjem mladih oko karijera pisali brojni ženski magazini jer je u njima jedna od osnivačica i Jasmina Bagarić, supruga Dalibora Bagarića, bivšeg NBA košarkaša a sada trenera.

Bagarićka je u javnosti najpoznatija kao vlasnica popularnog zagrebačkog lanca slastičarnica Magnolija iako ona to već odavno nije. Naime, službeni vlasnici zagrebačke tvrtke Grand Magnolia su Dalibor Bagarić i crnogorska tvrtka Date d.o.o. Stoga ne čudi da je Jamina Bagarić na Instagramu objavila zajedničku sliku gdje su njen muž i ona u društvu Dolly Predović i Miljana Todorovića. Ista tvrtka Date suvlasnica je zagrebačkog Career Pathsa u kojem je prethodno suvlasnica bila Dolly Predović. Tvrtkom gospodare Dolly i nje suprug Miljan Todorović, inače predsjednik Nadzornog odbora Podravske banke - kraće Pobe. Inače, Miljan Todorović krupan je igrač na financijskom tržištu u regiji. Osim Pobe prisutan je u Crnoj Gori u nizu tvrtki. Primjerice: Investor Value Cetinje, Western Balkan Investment Fund, u Italiji je preuzeo upravljanje nad tvrtkom Cerere koju je utemeljio njegov punac Đuro Predović a koja je u doba Ivice Todorića bila strateški uvoznik Agrokora.

Naglasimo kako prijateljstvo ali i kumstvo obitelji Predović i Todorić traje desetljećima, počelo je u vrijeme dok je Đuro Predović bio direktor Sljemena u doba Jugoslavije a Torodićev otac Ante bio podjednako rangiran u biznisu, nastavljeno je preko sljedećih generacija pa su tako supružnici Predović-Todorović i kumski povezani sa sinom Ivice Todorića. Naglasimo i kako je Cerere svojedobno imao ekskluzivna prava na distribuciju Vegete na brojnim tržištima i bivšeg Istočnog bloka ali i Italije pa ne čudi da je na tome izraslo financijsko i nekretninsko carstvo obitelji Predović i Todorović u Italiji. Tamo posjeduju brojne nekretnine uključujući ekskluzivne kvadrate i u Trstu i Milanu. O međusobnim odnosima obitelji Bagarić koji u javnosti slove kao jedini vlasnici Magnolije pisali smo u prethodnom članku. U zagrebačkom Kaptol centru upravo se izvode završni radovi za novu slastičarnicu iz lanca Magnolije i to na najboljoj poziciji na terasi na gornjoj etaži na razini ulice Nova Ves pa nije isključeno kako će uspješni bračni par nazočiti svečanoj promociji.

Bilo bi nekorektno izostaviti i podatak kako Miljan Todorović nadzire i Hipotekarnu banku Crne Gore i to preko mreže tvrtki od kojih je jedna Nereo Finace SA a druga talijanski Cerere. Priča o financijskom uspjehu ne bi bila potpuna da ne spomenemo i financijske akcije u Albaniji preko tamošnjih tvrtki. U svakom slučaju čini se kao da se sve u biznisu, kako bankarskom tako i investicijskim ali i nekretninskim pothvatima obitelji Predović - Todorović izvrsno posložilo. Taj pozitivan trend kod njih nije od jučer već traje zadnja desetljeća. U prilog priče o fantastičnom uspjehu svjedoči i podatak kako je Dolly Predović uknjižila luksuzni apartman na Petoj aveniji u New Yorku. Suvišno je tu isticati kako na toj razvikanoj aveniji skupe kvadrate mogu priuštiti najveći svjetski bogataši. Očito bračni dvojac o kojem pišemo pripada u tu klasu. U Americi čak i najbogatiji kupuju u pravilu na kredit.

No, kredit nije bio potreban članici Nadzornog odbora Hrvatskog telekoma Dolly Predović kada je investirala u skupe kvadrate na Manhattanu. Sada taj apartman u stambenom tornju zvanom The Oympic Tower vrijedi skoro 4,5 milijuna dolara. U vrijeme kada ga je kupovala Doly Predović 3,085 milijuna dolara. Predović se na luksuzne kvadrate uknjižila u lipnju 2008. godine o čemu svjedoči dokument iz njujorške gruntovnice. Naravno, da je obitelj imala i dodatni razlog uložiti u Veliku Jabuku. Naime, Dolly i Miljan su željeli svome sinu, atraktivnom studentu u New Yorku osigurati siguran krov nad glavom kako ne bi mogao dijeliti neku skromnu sobicu s drugim studentima u tipičnom američkom kampusu. Tako su svome sinu Miljanu Nikoli Todoroviću osigurali standard na razini američke elite jer su, vjerojatno kao i svaki normalan roditelj, poželjeli najviše i najbolje startne pozicije svome jedincu.

Istaknimo i kako potomak poduzetničko-bankarske crnogorsko-hrvatske dinastije koji je odrastao i školovao se u Italiji prije odlaska u New York baštini sve najbolje od svojih roditelja. Od oca je zacijelo naslijedio markantnost i tjelesnu snagu kakva inače odlikuje brojne Crnogorce. Od majke je zacijelo naslijedio šarm i oštroumnost te sklonost istraživanju i stjecanju novih znanja. Diplomirao je na Sveučilištu Columbia. Na svom LinkedIn profilu navodi kako je član NO-a crnogorske Hipotekarne banke ali i osnivač tvrtke za investicijski menadžment Ravalles. Upućeni tvrde i kako je njegov otac Miljan Todorović osim markantnog izgleda i vrlo šarmantan bankar koji može mnoge osvojiti, a neki kažu i zavarati, svojom slatkorječivošću. Što god genetski ili odgojem presudilo zacijelo je mladi Miljan Nikola Todorović nadolazeći igrač na financijskom tržištu koji će jednoga dana itetako moći naslijediti formatom i vještinama pozicije koje su prethodno izgradili njegov djed i roditelji.

Djed Đuro Predović se kao direktor Sljemena zaputio u Trst graditi uvozno-izvozno poduzeće Cerere, potom su to nastavili roditelji Miljana Nikole Todorića, krupni igrači Miljan Todorović i Dolly Predović. Navedimo i to kako je Dolly Predović počasna konzulica Crne Gore u Italiji a njen suprug počasni konzul Slovačke. To ga je priznanje sustiglo jer je godinama poslovao u Slovačkoj a upućeni tvrde da se glavnina tog uvoza bazirala u nekad ultra popularnoj i nezamjenjovoj Vegeti. Također, Cerere je isporučivao glutaminat za koprivničku Podravku. Vremena su se promijenila pa ni bivši Istočni blok više nema otužnu kuhinju koju je jedino mogla poboljšati i začiniti Vegeta. No, svejedno tko je, kako bi to rekao general Ljubo Ćesić Rojs, 'jamio jamio', tako se i u ovom slučaju radi o pozicijama koje su se jamile u neko zlatno doba Vegete i kao takve ostale te traju do današnjih dana.

Sada je vrijeme da ukratko predstavimo raskoš apartmana na Petoj aveniji koji je uknjižila Dolly Predović. Slike tog apartmana oglašene su na prodaju prije nekog vremena pa se može vidjeti raskošno unutarnje uređenje. Tada se apartman privremeno prodavao ali je vlasnica odustala od toga. Apartman se nalazi u tornju s 51 katom. Površine je oko 130 m2 s dvije sobe i dvije kupaone. Stil uređenja odaje neosporni talijanski duh i nasljeđe što ne čudi jer je par Predović i Todorović desetljećima stanovnik luksuznih, na talijanski način uređenih, ambijenata i nekretnina. Za njujorški apartman Dolly Predović moglo bi se reći da je luksuzna Italija u srcu Pete avenije. S obzirom kako je sve tako iznadprosječno posloženo u životu ove obitelji ipak nas je iznenadila šutnja na koju se odlučio Miljan Todorović kada smo mu upitili nekoliko upita.

Jedan se ticao i ovrhe najoznatijeg svjetskog kockara iz Makarske Jušte Puharića o čemu smo prethodno pisali. O tome ćemo više pisati i u nekim budućim prigodama no ovaj put navest ćemo samo zadnja pitanja koja smo poslali Todoroviću a na koji nije stogao nikakav odgovor. Slijedi taj upit:

Portal Imperijal.net nastavlja provoditi istraživanje o kupnjama zemljišta na otoku Braču, odnosno kupnji parcela od g. Zorana Buzolića iz Milne. U tom kontekstu javnosti smo predstavili jednu kupnju - tvrtke Zurecki čiji je vlasnik prethodno bio involviran u aferu s prodajom isteklih maski u Albaniji - link. S obzirom da je tvrtka Return to business 31. ožujka uknjižila parcele na Milni od g. Zorana Buzolića (u privitku) zanima nas sljedeće:

- U vrijeme preuzimanja tvrtka Return to business bila je u suvlasništvu tvrtke Cerera ali i Vaših partnera iz Podravske banke. Zanima nas jeste li nekretninu pronašli u nekom oglasniku ili Vam je kupnja iste preporučena od strane poznate osobe?

- Jeste li proučili vlasničke dokumente prije kupnje parcela od g. Zorana Buzolića?

- Imate li i daljnjih planova u Milni s g. Zoranom Buzolićem?

Nastavno na prethodno poslani upit molim da komentirate kako je došlo do toga da je tvrtci 'Return to business' u vrijeme dok ste bili njen suvlasnik preko Cerera (12. srpnja 2021.) odbijena uknjižba na čestice koje su glasile na Zorana Buzolića (upisana je odbijenica na zahtjev za prijenos prava vlasništva radi osiguranja tražine na svoje ime). U prilogu se nalazi dokument kojim se to dokazuje. Pitanjima smo prije svega htjeli razjasniti je li se tu radilo o otkupu potraživanja od prethodnog kreditora koji je stavio hipoteku' - pisalo je u našem upitu poslanom moćnom bankaru Miljanu Todoroviću.

Inače, zanimljivo je kako je Cerere izašla 9. ožujka ove godine iz vlasničke strukture tvrtke Return to business te su u njoj kao osnivačice upisane Zagrepčanka Arina Pellarini Vujnović i Smilja Briški iz Rakitja kod Zagreba. Još je zanimljivije kako je spomenuta Pellarini Vujnović prethodno bila suvlasnica zagrebačke Amplius Aucto Administratio d.o.o. za računovodstvene usluge čija je sadašnja vlasnica i direktorica arhitektica Višnja Kallay, mama odvjetnika Marka Kallaya o kojem smo nedavno pisali u kontekstu povoljne kupnje polovice vile od RH, što mu je omogućila Martina Dalić svojim potpisom dok je bila potpredsjednica Vlade, a koju on sada papreno prodaje.

Ne kaže narod kako jabuka ne pada dalje od stabla. Potvrdilo se to u slučaju pokojnog Emila Svetozara Tedeshija kojeg je naslijedio sin Emil Tedeschi te kći Lada Tedeschi Fiorio koji su stvorili imperij Atlantic Grupe. No, isto vrijedi i u slučaju obitelji Predović. Naime, Dolly Predović kći je Đure Predovića, u doba Jugoslavije, moćnog direktora zagrebačkog Sljemena i osobnog prijatelja obitelji pokojnog Ante i njegovog sina Ivice Todorića, koji već desetljećima živi u Italiji gdje je utemeljio tvrtku Cerere. Predović je potom godinama bio strateška figura Podravske banke u kojoj ga je na tom mjestu naslijedio zet, šarmantni Crnogorac s talijanskom adresom Miljan Todorović. Poslovni imperij koji je u Italiji stvorio Đuro Predović, među ostalim trgujući nekad nezamjenjivom Vegetom, nastavili su kći Dolly i zet Miljan. U hrvatskoj metropoli zadnjih godina postale su popularne slastice iz lanca Magnolija. Iako javnost misli kako je Magnolia obiteljski biznis bivšeg NBA i hrvatskog košarkaša Dalibora Bagarića i supruge Jasmine prava je istina kako su im u tom uspješnom i rastućem biznisu partneri supružnici Dolly Predović i Miljan Todorović preko njihove crnogorske tvrtke Date. No, uspješni i bogati supružnici Predović - Todorović nisu samo osigurali privatni nekretninski imperij već i poslovno carstvo koje se umnaža sve više i više. Stoga nas je samo iznenadilo zašto se moćni i uspješni bankar i financijaš Milja Todorović oglušio na naše upite?

U svakom slučaju čini se kao da se sve u biznisu, kako bankarskom tako i investicijskim ali i nekretninskim pothvatima obitelji Predović - Todorović izvrsno posložilo.. No, kredit nije bio potreban članici Nadzornog odbora Hrvatskog telekoma Dolly Predović kada je investirala u skupe kvadrate na Manhattanu.. Apartman se nalazi u tornju s 51 katom.. S obzirom da je tvrtka Return to business 31. ožujka uknjižila parcele na Milni od g. Zorana Buzolića (u privitku) zanima nas sljedeće:. - U vrijeme preuzimanja tvrtka Return to business bila je u suvlasništvu tvrtke Cerera ali i Vaših partnera iz Podravske banke.. - Jeste li proučili vlasničke dokumente prije kupnje parcela od g. Zorana Buzolića?

Ne kaže narod kako jabuka ne pada dalje od stabla. Potvrdilo se to u slučaju pokojnog Emila Svetozara Tedeshija kojeg je naslijedio sin Emil Tedeschi te kći Lada Tedeschi Fiorio koji su stvorili imperij Atlantic Grupe. No, isto vrijedi i u slučaju obitelji Predović. Naime, Dolly Predović kći je Đure Predovića, u doba Jugoslavije, moćnog direktora zagrebačkog Sljemena i osobnog prijatelja obitelji pokojnog Ante i njegovog sina Ivice Todorića, koji već desetljećima živi u Italiji gdje je utemeljio

tvrtkom gospodare dolly i nje suprug miljan todorović, inače predsjednik nadzornog odbora podravske banke kraće pobe.. naglasimo kako prijateljstvo ali i kumstvo obitelji predović i todorić traje desetljećima, počelo je u vrijeme dok je đuro predović bio direktor sljemena u doba jugoslavije a torodićev otac ante bio podjednako rangiran u biznisu, nastavljeno je preko sljedećih generacija pa su tako supružnici predović todorović i kumski povezani sa sinom ivice todorića.. u svakom slučaju čini se kao da se sve u biznisu, kako bankarskom tako i investicijskim ali i nekretninskim pothvatima obitelji predović todorović izvrsno posložila.. no, kredit nije bio potreban članici nadzornog odbora hrvatskog telekoma dolly predović kada je investirala u skupe kvadrate na manhattanu.. sada taj apartman u stambenom tornju zvanom the oympic tower vrijedi skoro 4,5 milijuna dolara.. s obzirom da je tvrtka return to business 31. ožujka uknjižila parcele na milni od g. zorana buzolića u privitku zanima nas sljedeće: u vrijeme preuzimanja tvrtka return to business bila je u suvlasništvu tvrtke cerera ali i vaših partnera iz podravske banke.. jeste li proučili vlasničke dokumente prije kupnje parcela od g. zorana buzolića?. imperijal.net imperijal i.m.

Bosanske rukotvorine / BH Crafts bave se proizvodnjom ručno rađenih artikala koje prodaju širom svijeta a kupovinom njihovih proizvoda direktno se pomaže integracija marginalizovanih grupa u društvo. Svaki proizvod ima svoje ime i svoju priču a sve je počelo prije 27 godina kada je u izbjegličkom naselju kod Tuzle postavljen cilj – prodaja na Petoj aveniji. Danas su korak do njega. Pročitajte inspirativnu priču koju nam je ipričala osnivačice ove jedinstvene organizacije Lejla Radončić. 

Svaki proizvod ima svoje ime i svoju priču a sve je počelo prije 27 godina kada je u izbjegličkom naselju kod Tuzle postavljen cilj – prodaja na Petoj aveniji.. – priča Lejla Radončić , osnivačica organizacije BH Crafts.. Ja sam sjela sa ženama i rekla im da nešto od te vune ispletu.. Ja nisam znala raditi ništa od toga ali shvatam odmah da postoji tržište za takve proizvode.. – Mi smo 1997. godine imali svoj prvi izvoz.. – Sve žene koje imaju radni angažman su angažovane kroz trgovačko društvo.. Na treninzima se ženama objasni koliko je važno da prate šnitove, veličinu, kako da način sastavljanja proizvoda bude uvijek isti, kako da naprave proizvod koji će biti dobrodošao na tržištu i koji će ljudi kupovati.. Više od kupovine – Jer smo mi iste godine kad smo se preregistrovali u lokalnu NVO rekli da mi više nećemo izazivati sažaljenje kod ljudi koji kupuju naše proizvode, nećemo govoriti da ih prave izbjeglice, već ćemo govoriti da su to korisnice projekta, žene iz cijele BiH i da je najbolji način da im se pomogne kupovina naših proizvoda jer im to osigurava prihod – prisjeća se Radončić.. – Ono što je za nas najvažnije, to je da smo društveno odgovorni, da pomažemo lokalnoj zajednici odnosno ženama koje su na marginama društva koje se kroz rad s BH Craftsom ponovo uključuju u društvene tokove.. Danas, 27 godina od početka, za BH Crafts radi oko 180 do 200 žena u cijeloj BiH.. Najveći dio posla i prometa odnosi se na saradnju sa Sundance katalogom koja traje već 17 godina.. – Za njih radimo dizajn po njihovoj narudžbi a od naše sirovine i to vune koja je sva bh.. kompanija koja ima podružnicu u Americi – priča nam Radončić.. Ni mi sami nismo znali da smo taj model dok nas drugi nisu prepoznali – priča Radončić.

Support this work for $1 a month Over the years, Eliot Spitzer often showed his staff new photographs of his wife. In public, the couple held hands.At night on the road, aides recalled, Spitzer was on the phone, helping his three teenage daughters with their homework.Aides who pointed out a pret...

There weren't any, the people who worked closely with Spitzer over the years insist.. Disagree with his policies, and Spitzer called into question your morality.. But generally, he said, people who express claims of being smarter, more moral, more ethical often can have secrets in their lives "and end up in major moral, ethical failings.". At a public meeting of legislators in his office last year, when he was questioned, the governor snapped.. Last year, he told the New York Post that the budget was passed on time.. For instance, after his administration was discovered last year trying to smear Bruno by having the state police track his travels, Spitzer said it was time to move on and get along for the public's sake.. "Generally, the more controlling people are the ones [in whom it is] more likely you'll see this other side to them," he said.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 10/02/2022

Views: 6019

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.